Velmi úspěšný franchisový koncept z Itálie v oblasti kulinářského umění RivaReno brzy nabídne nejlepší italské gelato i v Česku a na Slovensku!

Firma byla založena v roce 2004. První prodejna byla otevřena v roce 2005. V posledních letech expandoval tento franšízový koncept kromě Itálie například do Španělska, USA, Austrálie, na Dálný Východ a do dalších zemí. V plánu je i vstup na trhy v Německu, Francii, Velké Británie, Rakouska, České republiky a Slovenska.

RivaReno nabízí vynikající prémiové gelato a mražené dezerty vyráběné a prodávané prostřednictvím sítě vlastních a franšízových prodejen.

Vysoce kvalitní ingredience, mimořádné chutě a sametová textura gelata a sorbetů odlišují RivaReno od ostatních nabídek na trhu. Produkty získaly řadu ocenění od znalců potravin, včetně ceny ‚Miglior Gelateria d’Italia‘ (nejlepší prodejna gelato v Itálii) a od asociace potravin a vína Golosaria. Stejně důležité jsou však reference a hodnocení od spokojených zákazníků! RivaReno jim vděčí za to, že tento koncept mohl získat několik certifikátů výjimečnosti například i na portále TripAdvisor a na sociálních sítích.

Gelato je italské pojmenování pro vysoce kvalitní a řemeslným způsobem vyráběnou zmrzlinu. Italové na rozdíl od zbytku světa nerozlišují termín „gelato“ od termínu „zmrzlina (ice cream)“. Zkrátka v Itálii si nezajdete na zmrzlinu, nýbrž na gelato.

V čem je gelato lepší než zmrzlina? Gelato se podobně jako zmrzlina skládá z mléka, smetany a cukru. Avšak od zmrzliny nebo mražených krémů se liší hned v několika faktorech. Je méně tučnější = tedy i méně kalorická, takže by se dalo říct, že je zdravější. Obsahuje také podstatně méně vzduchu, tím pádem je daleko hustější a díky tomu pocitově pro zákazníka lahodnější a teplejší.

Jméno, RivaReno, vzdává hold tomu, kde to všechno začalo: městu Bologni, městu, které se nachází u řeky Reno a které má dlouhou, legendární kulinářskou tradici. Jeden ze zakladatelů tohoto konceptu, Leonardo Ragazzi, objevil tajemství jemné výroby gelato; tyto techniky spolu s tradičními a novými příchutěmi stále hluboce ovlivňují způsob, jakým je dnes toto gelato vyráběno. Název RivaReno, který v překladu znamená „břehy řeky Reno“, zvolili zakladatelé tohoto konceptu s odkazem na jejich boloňské kořeny.

Pokud zrovna neplánujete cestu do Itálie, nesmutněte, jelikož i v České republice si budete moci brzy dát pravé a poctivé gelato, které vyrábí a bude brzy nabízet i koncept RivaReno.